Hem Referenser Pontus in the Air

Pontus in the Air

Terminal 5 Arlanda

 

På Terminal 5, Arlanda har vi varit med och förvandlat ca 800kvm rå yta till Arlandas första restaurang med ett fullt utrustat tillagningskök på airside.

För att klara det stora effektbehovet som en restaurang av den klassen kräver, så fick vi installera en ny Canalis-skena med uttagslåda för 630A nere i flygplatsens försörjningstunnlar.

En 4m bred central från Emedius fick sedan fördela ut de ca 200 matningarna till kök och restaurang.

För styrning av belysningen installerade vi ett DALI-system från Helvar. På så sätt kan vi nu snyggt dimmra samt styra ca 150st pendlade armaturer samt övrig belysning i olika scenarier och sektioner.

Tillsammans med LED-Lab tog vi även fram profiler samt led-stripes för att belysa trappräcken samt räcken vid glaspartier. Dessa monterades infrästa i överliggare av ek.

 Kamic Light & Safty hjälpte till med leverans och driftsättning av Neptolux-systemet för nöd & hänvisningsbelysningen. Och tillsammans med Siemens installerade vi ett heltäckande brandlarm.

 Krögare Pontus Frithiof samt Mario E Moroni välkomnar alla som ska ut och resa på en bit mat eller kanske ett glas vi innan avgång. Det går även bra att fråga Pontus och Mario om hur de tyckte samarbetet med oss på El & Ljusdesign fungerade!